Gevaren van online dating sites

Iedereen is vandaag de dag wel bekend met datingsites, maar niet iedereen is er echt bewust van dat er op elke datingsite wel oplichters actief zijn. Er is geen criteria voor een oplichter om op een datingsite actief te zijn. Oplichters zijn op gratis datingsites actief, maar toch ook echt op betaalde datingsites. Je zou haast kunnen denken dat oplichters niet gaan betalen voor een datingsite, nou dus wel. In veel ogen worden singles die op een betaalde relatie site staan gezien als serieuzere mensen, al is dat lang niet altijd waar. Maar iemand die serieus op zoek is naar een relatie, dat is toch ook een prima doelwit voor een oplichter?

Indien je aan online daten doet, kan je de kans verkleinen dat jij bij de neus genomen wordt. Ik zal er een aantal benoemen zodat je wellicht een beter beeld krijgt. Ze zijn eigenlijk niet alleen van toepassing als je iemand via een relatiesite leert kennen, maar eigenlijk ook als je iemand via het dagelijks leven leert kennen.

Geloof niet iemand op zijn of haar blauwe ogen
Mensen kunnen van alles vertellen over zichzelf. Dat ze werken bij de politie of dat ze geen gezin / vrouw thuis hebben. Alles wat verteld wordt kan een leugen zijn. Geloof niet alles wat je hoort, want het is zo makkelijk om te liegen. Wellicht is zelf op internet wat googlen al een uitkomst om iets uit te vinden over iemand. Je hoeft niet achterdochtig te zijn, maar let gewoon gewoon goed op wat je hoort. Als je iets raar vind, vraag er dan op door of zoek zelf dan uit of iets mogelijk is.

Onthoud wat er gezegd wordt
Als iemand veel leugens verteld, dan kan het met de tijd zeker goed voorkomen dat de leugens zich met elkaar gaan verwarren. Als je dan opmerkt dat je echt kan herinneren dat iemand toch iets anders zei, onthoud dit dan. Dit kan een indicatie zijn. Vraag er bijvoorbeeld op door en laat je niet afpoeieren door iemand die het maar een beetje afwimpelt. Het kunnen allemaal signalen zijn dat iemand de waarheid niet verteld.

Leer iemand echt kennen
Als je een paar maanden met iemand gaat, dan wil dat nog niet zeggen dat je iemand echt hebt leren kennen. Vraag jezelf nou eens af wat je nou echt over iemand eigenlijk weet. Vaak kom je er dan achter dat je wellicht eigenlijk helemaal niet zoveel over iemand weet als je dacht. Wat iemand bijvoorbeeld in de tijden doet als hij of zij niet bij jou is. Of waarom je iemands ouders of vrienden na een tijdje nog steeds niet hebt gezien. Of dat je na al die tijd nog steeds niet bij iemand bent thuis geweest.

Kijk uit met geld
Geld lenen doen mensen vaak zat. Mensen die verkeerde bedoelingen hebben maken er keer op keer een mooi verhaaltje van. Ze praten alles aan elkaar waardoor je eigenlijk zelf al met het voorstel komt om geld uit te lenen om zo hulp te bieden. Een oplichter kan het van je vragen, maar dus eigenlijk ook niet direct aan je vragen maar met het verhaal komen dat hij of zij in de problemen zit en echt je hulp niet wilt. Als een oplichter je zwakke plek weet, dan zal je met de tijd vanzelf wel met hulp in de vorm van geld op de proppen komen. Heb het voor jezelf helder in het koppie wat je aan iemand uitleent of voor iemand doet. Een relatie moet wel twee richtingsverkeer zijn.

Vertrouw niet iemand zo maar bij je thuis gevaren online dating
Het zal met de tijd voorkomen dat iemand bij je blijft slapen of een tijdje verblijft. Je hoeft niet gelijk achterdochtig te zijn, maar belangrijke spullen hoef je niet thuis rond te laten slingeren. Berg deze op. En als je een keer iets toch mist, onthoud dit dan en wimpel het niet gelijk af dat je het kwijt bent. Er zijn genoeg figuren die vrij gemakkelijk wat achterover drukken als ze bij mensen thuis komen.

Laat je niet isoleren
Mensen die verkeerde bedoelingen met je hebben, bijvoorbeeld een loverboy of lovergirl, die zullen proberen grip op je te krijgen. In het begin o zo vriendelijk en klaar staan met verassingen in de zin van kado’s en reizen. Deze gevaarlijke mensen nemen de tijd voor hun slachtoffer, soms zelfs een jaar. Ze zullen proberen hun slachtoffer zo veel mogelijk te isoleren om die vervolgens dan onder dwang als hoer te laten werken. Als je iemand van zijn of haar omgeving afsnijdt, dan is de kans klein dat iemand vreemd gedrag gaat opmerken bij iemand of juist niets meer opmerkt omdat het contact verbroken is.