De Lat relatie wint aan populariteit

De Lat relatie is begonnen aan een opmars, 20 % van de alleenstaande heeft een Lat relatie. Dat is het nieuws wat het CBS plaatst. En het is net wat populairder als bij ouderen.

Maar 20 % van de alleenstaanden? En de mensen die een relatie hebben? Toch wel apart dat alleen alleenstaanden wordt gevraagd of ze een LAT relatie hebben. Als men alleenstaand is, kennelijk vind men dit dan eigenlijk dat men vrijgezel is? Of lees ik het dan fout?

Wat is nou een LAT relatie wat is een lat relatie
Een Lat-relatie staat voor: Living Apart together, ofwel apart leven maar ook samen zijn. Een lat relatie is iets van de laatste jaren. Dat men zo een dergelijke relatie heeft kan komen door bijvoorbeeld de afstand tussen beiden, of dat men meer vrijheid wil of als men druk is met werk/sociaal leven en de relatie als “extra” beschouwd.

Wat het onderzoek concludeert in mijn ogen hier, is dat alleenstaande die vragen worden gesteld zichzelf als single zien. Het onderzoek is naar mijn idee echt kort door de bocht, beetje jammer. Zo krijg je niet echt een beeld als vrijgezellen worden ondervraagd met de verkeerde vragen en een groep die een relatie heeft wordt overgeslagen. Het onderzoek is naar mijn idee dus niet ontvankelijk. Mooi verhaal!